Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Chicu: Iarna va fi foarte grea pentru majoritatea populației țării

28 noi. 2021,, 15:00   Politică
8620 11

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Chicu consideră că iarna va fi foarte grea pentru majoritatea populației Moldovei, și s-ar putea să nu fie suficienți bani nici măcar pentru nevoile de bază.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Delo prințipa (Дело принципа), transmite a-tv.md.

„Este deja clar că iarna va fi foarte, foarte grea pentru majoritatea populației țării, și nu vor fi suficienți bani pentru nevoile de bază, începînd cu hrană și terminînd cu căldura ș.a.m.d. Adică este foarte greu de spus cum ar trebui planificat bugetul în acest caz.

Eu totuși sper că pînă în decembrie, cînd vom primi toate aceste facturi uriașe, guvernul și autoritățile vor înțelege că abordarea lor cu privire la compensații este greșită. Acest lucru trebuie făcut astfel încît să se acopere Moldovagaz această diferență de prețuri la gaze pentru a preveni răspîndirea acestei inflații de-a lungul lanțului.

Iată un calcul mic: guvernul a retras din buget 1,4 miliarde de lei, au spus că valoarea asistenței datorate compensațiilor ar fi de 1,6 miliarde de lei, adică sînt deja 3 miliarde de lei, care se plătesc de la buget. Iar diferența de preț la gaze pe care Moldovagaz o va plăti către Gazprom pentru toată iarna va fi de 200 de milioane de dolari, practic aceeași sumă. De ce a fost necesar să se permită creșterea tarifelor, cînd aceeași sumă poate acoperi această creștere la sursă? Pur și simplu nu înțeleg această logică, dar, din păcate, avem ceea ce avem”, a spus Ion Chicu.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?