X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chicu: Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi utilizat doar ca sursă alternativă

2 sep. 2020,, 10:15   Politică
2919 2

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău reprezintă o alternativă de alimentare cu gaze a Republicii Moldova și va fi utilizat doar în cazul în utilizarea acestui va fi rațională economic.

Declarații în acest sens au fost făcute de către prim-ministru Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„El este dat în exploatare tehnic. Este un eveniment pentru care trebuie să ne felicităm cu toții pentru că avem acest gazoduct. El este o posibilitate alternativă de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze în cazul în care apar probleme pe traseul tradițional. Deocamdată, vrem noi, nu vrem, acel traseu tradițional Rusia - Ucraina și intrarea în Republica Moldova pe la sud și prin Transnistria, economic este cel mai rațional”, a declarat Ion Chicu, transmite ipn.md.

Totuși, premierul nu exclude faptul că, în timpul apropiat, gazul care vine din Romînia ar putea fi mai ieftin decît cel din Federația Rusă.

„Cu toții ne dorim tarife cat mai mici, aici nu contează miazăzi – miazănoapte și de unde vine, aici doar cifrele joacă rolul. Deloc nu este exclus ca într-o perioadă de timp nu prea îndepărtată, de exemplu, din Romînia, gazul să fie mai ieftin. Nu este exclus că vor fi de asemenea posibilități și atunci, acest gazoduct, va fi utilizat pentru scopurile inițiale, adică de aprovizionare. Pînă atunci, raționamentul economic va prevala”, a adăugat oficialul.

Ion Chicu afirmă că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău a majorat esențial securitatea energetică a Republicii Moldova, fapt pentru care a mulțumit autorităților romîne pentru implicarea plenară în realizarea proiectului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?