X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu: Fără consens larg în societate nu putem miza pe succesul reformei justiției

23 ian. 2020,, 11:15   Politică
2535 0

Fără consens larg în societate în raport cu proiectul ce vizează reforma justiției, nu se va putea miza pe succesul reformei în cauză. Declarația aparține prim-ministrului Ion Chicu.

Potrivit lui, dacă nu va exista înțelegere referitor la cît de importantă este reforma justiției și dacă unii reprezentanți ai societății vor căuta dividende politice pe marginea acestui subiect, probabil vor exista probleme în realizarea ei, transmite IPN.

Premierul declară că a discutat cu grupul de experți din Uniunea Europeană care zilele acestea se află în Republica Moldova despre proiectul de reformă a justiției, în special, aspectele ce țin de evaluarea judecătorilor și procurorilor. Recomandările experților străini sînt de a găsi un consens larg în societate pe marginea subiectului respectiv.

„Recomandarea acestor experți care au venit în Republica Moldova constă în faptul că pentru a asigura succesul acestei reforme, este nevoie ca documentul să nu fie înaintat doar de către Guvern, dar pe marginea lui să existe un consens larg în societate”, a afirmat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

Ion Chicu a menționat că Guvernul va face tot posibilul ca să fie găsit acest consens în societate. „Eu sper că există responsabilitate, înțelepciune pentru a înțelege cît de important este acest document și unii politicieni să lase deoparte politica. Guvernul nu pretinde la proprietate și la calitatea de autor al proiectului”, a notat șeful cabinetului de miniștri.

În acest context, premierul spune că a invitat să participe în procesul de analiză a documentului de reformă a justiției și ambasadorii diferitor țări, acreditați la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?