X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chicu explică cum se fac sondajele în Moldova

18 iun. 2021,, 10:17   Politică
3109 0

În R.Moldova doar una, două companii de cercetare sociologică sînt credibile, restul activează la comanda și cu susținerea financiară a actorilor politici. De această părere este fostul premier Ion Chicu.

„Sondajele la noi sînt la comandă, plătite, comandate rezultatele. Concurenții electorali se străduie să se fenteze unul pe altul. Dacă se află că luni de exemplu o să iasă sondajul „celui galben”, numaidecît „cel roșu” o să iasă în aceeași zi ca să compenseze. Rezultatele se comandă pentru a mobiliza cumva electoratul, a-i demotiva pe ceilalți. Din păcate avem mult fals și în acest domeniu”, a explicat Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Potrivit lui, de credibilitatea unei sau alte companii putem să ne dăm seama după rezultatele prezentate la scrutinele anterioare.

„Credeți-mă că știu și multe dedesubturi despre activitatea acestor case de sondaje, cred că doar una-două ar putea fi credibile. E ușor de văzut care sînt ele, vedeți sondajele efectuate în ultimele campanii electorale”, a mai menționat Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?