X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Chicu: E timpul să lăsăm la o parte tot ce ne dezbină

23 iun. 2020,, 09:50   Politică
2210 1

Republica Moldova împlinește astăzi 30 de ani de suveranitate. Cu acest prilej premierul Ion Chicu a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor, referindu-se la problemele nerezolvate și obiectivele de viitor.

"Ajunși la 30 de ani de suveranitate avem un Produs Intern Brut mai mic decît cel al RSS Moldova. Am pierdut mult în industria alimentară și în sectorul zootehnic, am pierdut uzine producătoare de mașini și calculatoare. Sistemul de sănătate și cel de educație trăiesc pe infrastructura construită pînă în anul 1990. Părinții și bunicii noștri au știut să construiască fabrici și uzine, școli și universități, grădinițe și spitale, căi ferate și drumuri. Părinții și bunicii noștri au știut să fie uniți și să muncească cot la cot pentru binele lor și al societății", a remarcat Chicu.

În opinia lui Chicu, Moldova rămîne a fi dezbinată de conflictele interne, necazurile însă sînt cele care ne unesc.

"E timpul să recunoaștem că nu am știut să fim atît de buni și uniți precum părinții și bunicii. sîntem dezbinați și ne macină conflictele interne. E timpul să înțelegem că sîntem Un Popor și avem O Țară – Republica Moldova. sînt mult mai multe lucruri care ne unesc decît cele care ne dezbină. Ne unesc drumurile ne-reparate și școlile vechi. Ne unesc spitalele îmbătrînite. Ne unește tristețea plecării copiilor care nu au încredere că Moldova poate fi la fel de dezvoltată ca alte țări. E timpul să lăsăm la o parte tot ce ne dezbină și cot la cot să reconstruim Moldova", spune premierul.

Unitatea națională este elementul de bază al suveranității, mai spune Chicu.


"Vom demonstra dreptul nostru de a dispune liber de soarta noastră și vom convinge partenerii că pot avea încredere în responsabilitatea și înțelepciunea noastră. Vom crește nivelul de viață în toate localitățile Moldovei. Vom deveni mai uniți și mai prietenoși, și vom convinge copiii noștri să aleagă Moldova.

Cred că unitatea națională este ingredientul principal al Suveranității autentice. Cred în noi și în înțelepciunea noastră moștenită de la părinți și bunici. Cred în viitorul nostru și al Republicii Moldova. La mulți ani, Moldova!", se mai arată în mesaj.

Menționăm că la 23 iunie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova, a adoptat Declaraţia de Suveranitate a statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?