COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu: Dorim să fim evaluați în baza acțiunilor noastre concrete

Chicu: Dorim să fim evaluați în baza acțiunilor noastre concrete

Prim-ministrul Chicu s-a întîlnit cu Luc Devigne, Director pentru Rusia, Parteneriatul Estic și OSCE, al Serviciului European de Acţiune Externă.

A fost discutat progresul Republicii Moldova în procesul de transpunere a practicilor și normelor comunitare și acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE. La ședință a participat și Ambasadorul UE, E.S. Peter Michalko.

„Apreciem sprijinul UE acordat Republicii Moldova și abordarea de a susține cetățenii țării și nu guvernele. Dorim să fim evaluați în baza acțiunilor noastre concrete. Guvernul este hotărît să realizeze reformele prevăzute de Acord nu pentru că urmărim scopul de primi asistența macrofinanciară, dar pentru că acestea sînt importante și necesare în creșterea bunăstării oamenilor”, a spus prim-ministrul.

A fost făcut un schimb de opinii referitor la etapa actuală de implementare a reformelor menite să consolideze democrația, principiile statului de drept, sistemul juridic și capacitățile de combatere a corupției.


Ion Chicu a apreciat înalt asistența Consiliului Europei în realizarea reformei justiției și a menționat că va fi desfășurat un proces amplu de consultări publice recomandat de experții CoE.

Prim-ministrul și oficialul european au discutat despre ședința Comitetului de Asociere RM-UE, care se va desfășura curînd.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load