Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chicu, despre Găgăuzia: Este parte a țării noastre, unde trebuie respectate legile de alegere

22 mai. 2023,, 17:45   Politică
3595 0

"Găgăuzia este o parte a țării noastre și, respectiv, acolo trebuie respectate toate legile, inclusiv legile de alegere", a declarat fostul șef al Guvernului Ion Chicu în cadrul emisiunii "По фактам".

Potrivit politicianului, nu este cazul să se intervină în alegerile din Găgăuzia pentru a nu crea un conflict:

Este clar că există anumite presupuneri că unul dintre candidații care a cîștigat aceste alegeri a făcut o campanie electorală incorectă, dar pentru asta există organe de stat care nu fac doar spectacol la televizor, ci prezintă dovezi reale.

Dacă ai dovezi că un anumit candidat a finanțat ilegal, atunci nu ar trebui să candideze în alegeri, iar după ce acel candidat a cîștigat alegerile, nu a existat nicio reclamație conform legii, trimiți o trupă de debarcare acolo. " Dacă ne comportăm astfel și dorim să alimentăm acest conflict, este clar unde poate duce acest lucru. Pot exista consecințe negative dacă inflamăm această situație acolo", consideră Ion Срiku.

Amintim că la 16 mai, agenții Centrului Național Anticorupție au percheziționat sediul Consiliului Electoral Central din Găgăuzia. Acest lucru s-a întîmplat după anunțarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de guvernator al Găgăuziei.


În turul doi, candidatul Partidului Șor, Eugenia Guțul, l-a învins pe Grigori Uzun, contracandidatul său susținut de socialiști, cu 52,3% din voturi. Se pare că mai mult de jumătate dintre alegătorii găgăuzi au fost foarte impresionați de promisiunile bănești ale lui Șor, precum și de banii cheltuiți în stînga și în dreapta de către cei care au făcut campanie pentru Șor, potrivit martorilor. În același timp, a fost impresionant și rezultatul lui Grigori Uzun, care a obținut aproape jumătate din voturi, dar în campania căruia au fost cheltuite de cîteva ori mai puține mijloace financiare și care nu a mituit alegătorii. Acest lucru dovedește că în Găgăuzia există mulți oameni care nu pot fi cumpărați cu nicio promisiune, iar acest fapt este îmbucurător.

37
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?