X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chicu, despre criza gazelor: Poziția "Gazpromului" este de neînțeles

19 ian. 2022,, 16:26   Politică
5013 15

Ex-premierul Ion Chicu a venit cu o reacție după ce, astăzi, Natalia Gavrilița a declarat că va cere Parlamentului instituirea stării de urgență în sectorul energetic, după ce Moldovagaz a primit o scrisoare de la Gazprom prin care a fost anunțată despre posibilitatea sistării livrărilor de gaze naturale către țara noastră.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Chicu declară că vina formală pentru situația creată aparține Maiei Sandu, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"Republica Moldova intră iar în criză energetică, în plină iarnă. Chiar dacă, conform relatărilor triumfaliste ale guvernării, contractul cu Gazprom a fost încheiat "la condițiile părții moldave", Maia Sandu va folosi toată propaganda și scursurile mediatice aservite pentru a-și declina responsabilitatea.

Riscul enorm de sistare a livrărilor de gaze apare mîine, deoarece, conform înțelegerii lui Spînu cu Miller, Moldova trebuie să plătească gazul în avans, ceea ce niciodată n-a mai fost în istoria relațiilor noastre cu Gazprom.(....).

Totodată, este foarte de neînțeles poziția "Gazpromului" în această situație, care, spre deosebire de Spînu, erau conștienți la etapa semnării acestui contract că Moldovagaz nu are cum îndeplini asemenea condiții.


Tratăm această atitudine a monopolistului rus drept o deviere de la spiritul relațiilor dintre părți și o manifestare a lipsei de flexibilitate în raport cu consumatorii săi din Republica Moldova.

Este o poziție comercială, care poate aduce dividende furnizorului doar pe termen imediat și nicidecum pe o perioadă îndelungată. Poziție regretabilă și inacceptabilă, considerînd istoricul relațiilor dintre părți, precizat Chicu.

Acesta a mai adăugat că "vina formală pentru situația creată aparține Maiei Sandu, iar cea morală - ambelor părți contractante".

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?