X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chicu: Decizia de a ne alia acum cu una din cele două puteri nu va lăsa piatră pe piatră din țărișoara noastră

22 ian. 2022,, 14:51 (reactualizat 23 ian. 2022,, 02:00)   Politică
10277 90

Mulți cetățeni ai Moldovei sînt extrem de îngrijorați de lucrurile care se întîmplă în țară. Majoritatea oamenilor condamnă recentele acțiuni ale autorităților de pe urma cărora plătim cel mai scump preț la gaz. Însă tot mai mulți înțeleg, că aceasta încă nu e cea mai gravă belea, în care ne va băga țara Maia Sandu. Opinia a fost exprimată de fostul prim-ministru al Moldovei Ion Chicu.

Potrivit lui, în unele instituții ale statului serviciile speciale străine deja petrec un fel de sondaj neoficial, care ar urma să testeze reacția oamenilor la o posibilă invazie a militarilor occidentali pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul escaladării conflictului dintre FR și NATO, transmite Noi.md.

„Că Moldova va fi în epicentrul confruntării celor, care au de împărțit lumea fără să le pese de „carnea de tun ucraineancă sau moldovenească”, cred că deja pentru toți este clar. Ce capacitate are guvernarea actuală de la Chișinău de a ne proteja de o asemenea soartă, în condițiile cînd execută totul ce le dictează chiar acei, ce au de împărțit lumea?”, întreabă Chicu.

Potrivit lui, decizia de a ne alia acum cu una din cele două puteri care împart iar lumea, nu va lăsa piatră pe piatră din țărișoara noastră. Se va lupta pe teritoriul nostru, nu cel rusesc sau american.

„Asta trebuie s-o înțelegem. Vor muri feciorii și fiicele noastre - că noi în afară de pușcă cu praf nu avem ce le da în mîini, nu a rușilor și americanilor, care vor lansa rachete și supersonice peste satele și orașele ucrainene și moldovenești. Vă rog să înțelegem asta acei care avem copii și măcar elementarul simț omenesc”, a declarat ex-premierul.


Ion Chicu a reamintit că războiul de pe Nistru din 1992 a fost o filă tragică în istoria poporului nostru de pe ambele maluri ale Nistrului. Se poate de declarat multe despre originile acestui conflict, dar toți au avut de cîștigat din acel război - și rușii, și americanii, și ucrainenii. Un singur popor a pierdut și suferă în urma acelui război - noi, poporul Republicii Moldova.

„Cei de împart lumea ne-au tăiat țara în două în 1812, apoi ne-au luat Bucovina și sudul în anii 40. Noi pentru ei nu contăm, noi sîntem „carne de tun”. Asta trebuie să înțelegem...”, a concluzionat Chicu.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?