X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Chicu, cu o replică pentru deputatul Perciun

6 dec. 2021,, 15:11   Politică
3943 5

Fostul premier Ion Chicu a lansat noi învinuiri la adresa guvernării, după ce ultimul a fost acuzat că alături de majoritatea parlamentară din 2020 a lăsat mai mulți angajați fără premiul anual.

Mai exact, reacție vine după ce deputatul PAS, Dan Perciun, a spus că sindicaliștii nu vor primi premiul anual pentru 2020 după ce în acel an „majoritatea PSRM-Șor și Guvernul Chicu au modificat legea în așa fel ca să se eschiveze de la plată”, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Analfabeții funcționali ai Maiei Sandu justifică atitudinea lor mizerabilă față de profesori prin fosta guvernare. Nimic nou, la testul „manipulare” au luat „1st” la Harvard. Asta fosta guvernare și Chicu i-a majorat Maiei Sandu în octombrie bugetul pe 2021 cu peste 2 mln. lei. în loc să aloce pentru premiul anual profesorilor (din cele peste 6 mlrd. lei venituri suplimentare față de anul trecut).

Asta fosta guvernare și Chicu au prevăzut în bugetul pentru anul 2022 încă o majorare pentru bugetul Maiei Sandu. Tot foștii, le-au adăugat deputaților PAS la salariul lunar cîte 1394 lei, iar profesorilor doar cîte 316 lei. Și tot fosta guvernare i-a mărit finanțarea PAS-ului din buget în 2022 cu cîteva milioane bune.

Asta Chicu, nu Sandu, era în guvernul Leancă, care în 2014 a provocat prin actele sale criminale furtul miliardului, pentru acoperirea căruia în bugetul anului 2022 sînt prevăzute cheltuieli care depășesc cu mult sumele necesare pentru achitarea premiului anual pedagogilor și altor bugetari.


Aveți 9 miliarde de lei în conturi lăsate de fosta guvernare, Maia Sandu. Mai țăiați-vă din poftele personale și plătiți pedagogilor și medicilor salariile și premiile la timp”, a comentat Chicu.

Sindicaliști au protestat astăzi în fața Parlamentului, nemulțumiți de faptul că nu au primit premiul anual pentru 2020.

Deputații au decis astăzi formarea unui grup de lucru pentru a discuta cu reprezentanții sindicatelor și a identifica soluții pentru revendicările acestora.

13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?