COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu cere să fie reintroduse restricțiile: „Lumea parcă nici nu a auzit de virus”

Chicu cere să fie reintroduse restricțiile: „Lumea parcă nici nu a auzit de virus”

În urma relaxării restricțiilor anti-COVID, numărul cazurilor de infectare în R.Moldova a crescut simțitor, a anunțat premierul Ion Chicu, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul s-a arătat îngrijorat că cetățenii nu respectă regulile sanitar-epidemiologice, ceea ce va duce la revizuirea anumitor hotărîri ale Comisiei Situații Excepționale. Șeful executivului a cerut ca piețele din Bălți și Chișinău să fie închise din nou.

"La piața centrală parcă nici nu a fost pandemie, lumea parcă nici nu a auzit de virus, toți cumpără cănuți și străchinele pentru Blajini. Comisia Situații excepționale, pregătiți proeictul de hotărîre privind închiderea pieței centrale. Vom examina acest proiect la următoarea ședință a comisiei și, în cazul în care, în următoarele 3 zile, administrația pieței nu asigură respectarea regulilor, vom aproba decizia de închidere a pieței", a menționat Chicu.


Premierul a avertizat că sistemul medical riscă să se prăbușească, dacă oamenii vor continua să ignore apelurile autorităților cu privire la respectarea normelor sanitare.

„Sistemul medical nu mai rezistă, iar inconștiența noastră, a tuturor, inclusiv cea politicienilor, va duce la colapsul sistemului medical. Vă amintesc că la protestul celor care au cerut deschiderea pieței era un reprezentant PPDA.

Fac apel către cetățeni să fie conștienți, dacă admitem creșterea numărului de cazuri, sistemul va ceda, o să stăm fiecare fără asistență medicală”, a spus Chicu.

Totodată, șeful executivului a cerut Ministerului Sănătății să vină cu o reacție la acuzațiile neîntemeiate, în opinia sa, ale vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari.

„Vicepreședintele a învinuit astăzi în mod obraznic sistemul medical de falsificarea testelor. Rog să semnalați organele de anchetă în privința acestei învinuiri grave”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load