COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Chicu: Avem datoria sfîntă să ne păstrăm statul

18 iun. 09:51   Politică
2005 8

Fostul premier Ion Chicu, în prezent lider al Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, este de părere că R.Moldova trebuie să se integreze în spațiul european, însă ideea unirii cu România este inacceptabilă.

O eventuală intgrare a Moldovei în UE poate fi făcută doar cu asigurarea drepturilor depline pentru moldoveni la Bruxelles, mai spune Chicu.

„Nu ne vom uni noi cu România, avem datoria sfîntă să ne păstrăm statul, pentru că noi, generația respectivă am preluat și trebuie să transmitem generațiilor următoare statul R.Moldova. Dar integrîndu-ne în spațiul european, scoțînd acest hotar de pe Prut, care este unul nefiresc, exact așa a căzut hotarul dintre România și Ungaria, și toate țările din Uniunea Europeană, dar cu drept de vot la Bruxelles să aibă moldovenii, nu în altă parte. Asta pot să spun la capitolul unire”, a menționat Ion Chicu, fiind invitat la emisiunea „Puterea a Patra”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X