X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Chicu a precizat că se va face tot posibilul ca actualul Parlament să fie dizolvat

25 noi. 2020,, 09:12   Politică
4583 2

Premierul Ion Chicu a precizat că se va face tot posibilul ca actualul Parlament să fie dizolvat. Declarația a fost făcută în cadrul interviului de la Europa Liberă. Mai mult, el susține că „alegătorii e nevoie să aleagă oameni integri, sănătoși în Parlament.”

„Tot ce-i posibil rațional, bineînțeles, da. Eu vă spun, o să facem tot ce-i posibil pentru ca acest Parlament să fie dizolvat, dar fără a pune țara în pericolul unui dezastru, deci acest lucru nu poate să și-l asume nimeni. Dacă majoritatea din Parlament consideră că trebuie să fie dizolvat, pot să utilizeze orice instrument - sau se duc după ce votează bugetul, bineînțeles, în vacanță și revin în martie, ca să treacă, cîte acolo zile trebuie pentru, 90 de zile îmi pare că trebuie...”, a declarat Ion Chicu, transmite unimedia.info.

Mai mult, premierul susține că ar putea fi trimis în „concediu”.

„Fie mă trimit pe mine în concediu, că vreau să mă odihnesc un pic, adică pot să fac orișice, în concediu am în vedere în demisie, ei pot să facă orice lucru, dacă au aceeași opinie, pentru că mulți îi văd că vor să se autodizolve, dar nu am văzut acțiuni concrete”, spune Chicu.

Totuși, cel mai bun scenariu, din punctul de vedere a lui Ion Chicu, ar fi votarea conștientă a membrilor Parlamentului de către alegători, încît să nu fie nevoie de dizolvarea acestuia peste o vreme.


„Cel mai bun scenariu este ca în țara Republica Moldova alegătorii să aleagă oameni integri, sănătoși în Parlament. Cînd sînt alegerile, să vină foarte conștient la urnele de vot, să nu mai ajungem în situațiile cînd peste un an trebuie să dizolvi, să realegi ș.a.m.d. Dvs. observați că, din 2009 încoace, noi avem istoriile acestea că peste un an dizolvăm Parlamentul sau alungăm primarul, sau nu ne place președintele, sau nu știu ce acolo? Noi de zece ani ne ocupăm numai cu lucruri de acestea. De ce oare?”, a conchis retoric Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?