X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Chicu a felicitat comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul Sărbătorii Hanuka

10 dec. 2020,, 16:18   Politică
4244 1

Prim-ministrul Ion Chicu a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu prilejul Sărbătorii Hanuka, relatează moldprescu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În mesaj se menționează:

„Astăzi începe Hanuka, sărbătoarea luminilor în calendarul evreiesc.

Cu acest prilej, doresc să transmit un mesaj de felicitare comunității evreiești din Moldova, dar și evreilor din toată lumea.

Valoarea sărbătorii are semnificații istorice și spirituale și reprezintă victoria luminii asupra întunericului și a spiritului asupra terestrului.


Celebrarea luminii reamintește despre valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciem și care contribuie la binele comun: cunoaștere, solidaritate, dialog și toleranță, credință și speranță.

Potrivit tradiției, cu ocazia acestei sărbători, timp de 8 zile, seară de seară, se aprind lumînări într-un sfeșnic special cu 8 brațe, pentru ca flacăra luminii să ofere în mod simbolic mai multă căldură semenilor, iar aprinderea progresivă a lumînărilor să sporească faptele bune și egalitatea între oameni.

Cu prilejul acestei sărbători doresc să felicit comunitatea evreilor din Republica Moldova, care prin asemenea sărbători promovează spiritul de solidaritate a poporului evreu și contribuția valoroasă la binele comun și speranța într-un viitor mai bun".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?