Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chicu a examinat mersul implementării proiectului e-guvernare

5 ian. 2020,, 14:00   Politică
3270 0

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina mersul implementării proiectului e-guvernare.

La ședință au participat vicepremierul Serghei Pușcuța, conducerea Agenției Servicii Publice și cea a Agenției Guvernare Electronică, responsabili din cadrul Cancelariei de Stat și Cabinetului prim-ministrului, transmite moldpres.md.

Premierul a menționat la începutul ședinței: „Digitalizarea și implementarea masivă a tehnologiilor Informaționale este o prioritate a Guvernului. Vă asigur de atenția sporită fațe de domeniul respectiv. Tot ce faceți Dvs. e important și vreau să fiu conectat la tot ce faceți”.

Directorul Agenției de Guvernare Electronică (AGE), Iurie Țurcan a făcut o prezentare a proiectului, menționînd oportunitățile oferite și problemele existente în procesul de implementare. Misiunea proiectului este creșterea eficienței serviciilor publice, a calității și accesibilității lor, precum și sporirea satisfacției cetățenilor de la interacțiunea cu statul. „Proiectul își propune să examineze serviciile cap-coadă, astfel încît cetățeanul să resimtă schimbările. Urmărim creșterea satisfacției cetățeanului”, a declarant Țurcan.

Proiectul are un buget de 22,43 milioane dolari și este susținut de Banca Mondială, implementarea de facto fiind începută pe 25 iunie 2018 și termenul de finalizare programat pentru 30 iunie 2023. Conducerea AGE a accentuat necesitatea implicării plenare a autorităților publice și a făcut referință la existența cazurilor de interes insuficient din partea multor autorități atît față de procesul de semnare a acordurilor între AGE și autorități, cît și față de cel de reinginerie a serviciilor publice.


Ion Chicu a confirmat intenția de a impulsiona tehnologizarea și digitalizarea serviciilor publice și a solicitat conducătorilor autorităților beneficiare ale proiectului implicare plenară și accelerarea maximal posibilă. „Este acut necesară raționalizarea serviciilor publice, care deseori generează dublarea costurilor și consumului de timp atît pentru instituția prestatoare, cît și pentru consumatorii serviciilor, cetățenilor țării. Aici mă refer la simplificarea accesului la serviciile publice și pentru cetățenii din diasporă”, a declarat prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?