TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu a convocat o ședință azi-dimineața

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat la ora 7:00 o ședință cu participarea vicepremierului Serghei Pușcuța, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu și a unui grup de consilieri pentru a examina cazurile de aplicare exagerată a atribuțiilor de către unele subdiviziuni a Inspectoratului General de Poliție, în cadrul controalelor agenților economici.

În debutul ședinței, premierul a menționat că toate subdiviziunile Poliției trebuie să activeze păstrînd un echilibru perfect în respectarea intereselor statului și eliminarea presiunii asupra mediului de afaceri.

Chicu a dispus crearea unui grup de lucru condus de vicepremierul Pușcuța. Grupul va avea sarcina să evalueze cadrul legal național care reglementează competențele și atribuțiile Poliției și, pînă la 15 februarie, să vină cu propuneri de reorganizare în scopul lichidării poliței responsabile de controlul agenților economici.

Obiectivul Grupului de lucru este determinarea implementării procedurilor noi începînd cu 1 iulie 2020. Șeful Executivului a solicitat conducerii MAI o monitorizare riguroasă a activității subdiviziunilor IGP și o informare publică eficientă despre principiile de care se conduce în prezent MAI.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load