X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu a comentat posibila sa demisie

19 mai. 2020,, 12:00   Politică
10083 9

"În R.Moldova lupta politică merge pînă la ultimul cartuș" - astfel a comentat premierul Ion Chicuc cele mai recente evenimente de pe scena politică, care ar putea duce la destrămarea majorității parlamentare PDM-PSRM.

Referindu-se la plecările din ultima perioadă din PD, Chicu a declarat că nu este surprins de asemenea mișcări.

"Aveam să fiu surprins dacă nu avea să fie asemenea fenomene. Din păcate, corupția politică e ca la ea acasă în Parlamentul R.Moldova. Am avut și în parlamentul precedent cumpărări. La noi lupta politică merge pînă la ultimul cartuș. Eu nu știu pentru ce se luptă - unii pentru bani, alți pentru a scăpa de pușcărie. Și așa e greu pentru oamenii din guvern să activeze în perioadă de criză, dar fără susținere parlamentară, un guvern nu și-ar dori să activeze nici în cel mai macabru vis", a spus Chicu.

El a menționat că o destabilizare politică în perioada următoare nu este exclusă, iar dacă acest scenariu se va adeveri, este gata să-și dea demisia.

„O să mă gîndesc foarte mult dacă mai rămîn în funcție, pentru că nici un guvern care este în deplină competență nu este în stare să rezolve tot, dar dacă îl lași și fără atribuții să gestioneze lucrurile - ar fi o catastrofă. Să mergi în Parlament nefiind sigur că inițiativele, proiectele tale vor fi susținute de o majoritate - este o situație ingrată și nu cred că vom putea activa mai departe în asemenea condiții”, a explicat Ion Chicu.


„Eu mă voi bucura dacă clasa politică nu va admite destabilizarea”, a conchis premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?