X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chemarea lui Dodon la procuratură este 200% un ordin politic. Opinie

30 dec. 2021,, 16:45   Politică
3628 17

Chemerea fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, la Procuratura Generală într-un dosar în care este implicată compania moldovenească Energocom privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009, este un eveniment 200% politic.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Parlamentului Republicii Moldova din blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, comentând pentru eNews faptul că, pentru prima dată în istoria țării, ex-președintele a devenit suspect și a fost interogat de Procuratura Generală, relatează Noi.md.

"Dosarul împotriva lui Igor Dodon a fost inițiat la solicitarea lui Sergiu Tofilat, ex-consilier al Președintelui Republicii Moldova, și a expertului Victor Parlikov, care s-a adresat la procuratură, cerînd deschiderea unui dosar penal împotriva sa. Acesta este un eveniment politic 200%. Pentru că este inițiat în baza evenimentelor de acum 13-14 ani. Și, în plus, sînt aduse ca exemplu daune dubioase – și în ce constau aceste daune, nimeni nu poate explica?", a spus Vasile Bolea.

El a reamintit că în acea perioadă Ministerul Energiei fusese lichidat, iar funcțiile sale au fost transferate Ministerului Economiei chiar peste o săptămînă.

"Iar Igor Dodon se afla la Kiev, unde soluționa problemele legate de prețurile energiei electrice. În Ucraina, 1 kilowatt costă 7 cenți, iar noi am primit cu 4,2 cenți. Așa-numiții specialiști, experți, cum se numesc ei înșiși, aduc drept exemplu date imaginare, nu pot singuri calcula nimic. Așa că, aceasta este o problemă foarte sensibilă. Dar nervii vor fi puși la încercare", a spus deputatul.


El se întreabă cum se vor dezvolta evenimentele în continuare?

"Din punct de vedere legal, Dodon va avea rolul de suspect timp de trei luni, după care ar putea trece în cel de acuzat. Dar, prim-viceprim-ministrul și ministrul Economiei Dodon se afla la Kiev fiind împuternicit de către guvern și a semnat un acord cu partea ucraineană. Aș dori să atrag atenția asupra acțiunilor actualului viceprim-ministru, Dl Spînu. Cîte insuccese a avut, și mai ales cu pierderi financiare grave pentru țară. De exemplu, neavînd autoritate, a semnat un contract cu Gazprom, ceea ce ridică multe semne de întrebare. Și nimic. El este curat, pentru că pentru autorități el este de-al lor. Iar aici au găsit un suspect, ceea ce este un nonsens politic. Toate aceste acțiuni ale autorităților au loc pe fundalul unei scăderi a ratingului Maiei Sandu. Căci trebuie ei să lupte cu cineva și să distragă atenția societății, pentru a arăta că acțiunile lor sunt îndreptate împotriva corupției. Și obiectul cel mai convenabil pentru ei este Dodon, care este pe picior de egalitate în sondaje. Dar socialiștii au bagajul încrederii oamenilor și noi vom continua să luptăm", a asigurat Vasile Bolea.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?