Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Charles Michel: Sînt convins că vom acorda statut de țară candidată Moldovei

23 iun. 10:58   Politică
839

Consiliul European decide joi dacă Moldova, Ucraina și Georgia vor primi statut de țări candidate. Charles Michel consideră că statele au perspective clare privind integrarea.

Declarații au fost făcute de oficialul european înainte de întrunirea liderilor europeni la Bruxelles. Anterior, aceștia au discutat despre proiectul care prevede acordarea statutului, iar potrivit euroactiv.com, documentul prevede susținerea acordării statutului pentru Moldova și Ucraina.

„Este momentul decisiv. sînt convins că vom acorda astăzi statut de țări candidate Moldovei și Ucrainei. Vedem perspective europene clare pentru Moldova, Ucraina și Georgia”, a declarat Michel înainte de summit.

Comisia Europeană a recomandat pe 17 iunie acordarea statutului de țară candidată Moldovei și Ucrainei. Atunci s-a sugerat ca Georgia nu ar trebui să nu primească deocamdată statutul, iar guvernarea de la Tbilisi urmează să consolideze reformele.1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав