Cetățenii pot sesiza „legi aiurea” la o adresă de e-mail

23 mar. 08:45   Politică
2113 0

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a creat adresa de e-mail legi.aiurea@mded.gov.md, unde cetățenii vor putea trimite mesaje despre legi care ar fi irelevante, ar trebui îmbunătățite sau chiar eliminate.

Potrivit ministrului Dumitru Alaiba, ar fi bine ca cetățenii să vină cu argumente, ce vor fi analizate și prin urmare, unele legi ar putea fi revizuite, notează tv8.

„Avem multe legi aiurea care tot apar pe radarul nostru. Reguli demodate, depășite de timp, inutile. Dar de existența multora nici nu suspectăm, deși sunt mulți oameni care sunt afectați de ele zilnic.

Unele inițiative deja le promovăm la nivel de Guvern și Parlament. Dar știm că mai sunt multe de făcut. De aceea, avem nevoie și de ajutorul vostru, al celor care simt zilnic povara birocrației. Am decis să facem o adresă de e-mail dedicată acestui efort comun - al nostru la minister și al vostru - din societate. Ajutați-ne să vă ajutăm”, a scris Alaiba, pe Facebook.

Ministrul a ținut să precizeze că informația venită de la cetățeni va ajuta ministerul să-și stabilească agenda în viitor.


„Dacă întâlniți vreo lege aiurea, trimiteți un email pe adresa legi.aiurea@mded.gov.md. Dați-ne cât mai multe exemple de legi de care v-ați ciocnit și credeți că sunt irelevante și trebuiesc reparate, sau chiar eliminate.

Veniți cu explicații, prevederi, argumente, iar la rândul nostru vom considera, analiza și dacă ni se vor părea judicioase - intervenim și reparăm. Nu le vom prelua pe toate și, cu siguranță, nu pe toate deodată, dar informația venită de la voi o să ne ajute la stabilirea agendei pentru perioada următoare”, a spus Dumitru Alaiba.

1
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий