X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cetățenii cu venituri mici vor primi cîte 600 de lei, în contextul sărbătorilor de Paște

22 ian. 2019,, 12:29   Politică
4694 8

Pensionarii și alte categorii sociale cu venituri de pînă la 2.000 de lei vor beneficia de ajutor unic de sărbătorile de Paşte, în valoare de 600 de lei.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa de lucru a Partidului Democrat .

"Un angajament important al nostru este grija pentru pensionari, care mulți ani au fost ignorați de guvernările precedente. Noi, guvernarea democrată, le-am mărit recent pensiile cu 10 la sută și fac precizarea, că, în aprilie, le vom indexa din nou pensiile, chiar dacă sînt unii politicieni din opoziție, care încearcă să-i mintă pe pensionari că nu vor mai primi indexarea din aprilie. Nu este adevărat, pensiile vor fi indexate, așa cum este planificat.

Mai mult, noi vom continua să oferim ajutoare de sărbători și, în ședința de astăzi, am decis să oferim din nou un ajutor de 600 de lei, de această dată - de sărbătorile de Paști, pentru pensionari și alte categorii sociale cu venituri de pînă la 2 mii de lei", a menţionat Vlad Plahotniuc.

O altă inițiativă prevede ca un șir de medicamente de primă necesitate să fie oferite în mod gratuit tuturor categoriile de cetățeni. Potrivit PD, statul va compensa complet, în proporție de 100%, un medicament esențial pentru cele mai răspîndite maladii, iar această măsură va fi pusă în aplicare începînd cu luna februarie curent. "Mai exact, am decis ca pentru fiecare dintre cele mai răspîndite și cu risc sporit maladii, să existe cel puțin un preparat medicinal esențial, care să fie oferit absolut gratis, adică statul să-l compenseze complet, în proporție de 100%", a adăugat liderul PD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?