COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Cenușă: Întrevăd multă competiție între guvernare și Autonomia Găgăuză

15 oct. 16:15   Politică
2185 0

În contextul desemnării Comratului drept capitala culturală a Comunității Statelor Independente în anul 2023, analistul Dionis Cenușă remarcă relația ostilă dintre puterea centrală de la Chișinău și Autonomia Găgăuză, tot mai pronunțată în ultimul timp.

Politologul anticipează apariția unor conflicte între cei doi poli ai puterii, cauzate inclusiv de faptul că Președintele a exclus bașcanul din componența Consiliul Suprem de Securitate, dar și de alte disensiuni.

„La reuniunea CSI de la Minsk s-a decis că Comrat va fi capitala culturală a CSI în 2023.

Corect, nu Chișinău, care este condus de Ion Ceban, de la PSRM.

Așadar, se dorește scoaterea în evidență a Comratului, centrul administrativ al Autonomiei Găgăuze.


În acest context, merită de scos în evidență animozitățile dintre Președintele Sandu și Bașcanul Vlah. S-a ajuns pînă la un nivel că potrivit Irinei Vlah, președintele Sandu se auto-invită în satele găgăuze.

Întrevăd multă competiție între autoritățile centrale (PAS/Sandu) și Autonomia Găgăuză. Problema nu este doar în faptul că Președintele Sandu a exclus Bașcanul din componența Consiliul Suprem de Securitate (acceptînd societatea civilă și a Procuraturii Generale), înainte de care nu a invitat-o pe Vlah la ceremonia de inaugurate.

Încă nu an văzut titluri de presă despre competiția/rivalitatea Sandu-Vlah, dar asta e ceea ce avem/vedem de fapt”, a remarcat Cenușă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X