X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cenușă: Este ciudat că guvernarea nu l-a convins pe președintele Macron să efectueze o vizită la Chișinău

10 feb. 2022,, 16:43   Politică
6432 3

"Este foarte ciudat că guvernarea nu a reușit sau poate nici nu a dorit să îi convingă pe președintele francez Macron sau pe Ministra Afacerilor Externe Baerbock să treacă pe la Chișinău după ce ambii au vizitat Kievul", consideră analistul politic Dionis Cenușă.

Acesta este de părere că vizitele unor oficiali europeni de rang înalt ar fi fost necesare, în contextul crizelor cu care se confruntă țara.

"Moldova se află în criză energetică și încearcă să implementeze reforme dificile, iar asemenea vizite (Macron - președinția franceză în UE sau Baerbock - noul guvern de la Berlin interesat în sprijinirea reformelor moldovenești). De aceea, fiind la curent că cei doi lideri merg la Kiev (după Moscova sau nu), autoritățile moldovenești puteau să obțină vizite oficiale la Chișinău.

Dacă nu a fost niciun efort în acest sens, atunci guvernarea se simte confortabil cu ritmul actual în dinamica relațiilor cu Occidentul.

Totuși, reieșind din faptul că guvernarea își datorează o porțiune considerabilă a legitimității sale relațiilor hiper active și pozitive cu liderii europeni, vizitele lui Macron sau Baerbock ar fi fost extrem de necesare din motivele scrise mai sus.


Vorbim despre intențiile și raționamentele guvernării moldovenești ce trebuie focusate pe un efort permanent de a menține Moldova în atenția actorilor occidentali", își explică Cenușă punctul de vedere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?