X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cenușă: E bine că este gaz, dar nu este loc pentru idealizarea contractului

11 noi. 2021,, 12:46   Politică
2671 1

Autoritățile sînt obligate să compenseze populația după ce au admis anumite deficiențe în procesul de negociere cu Gazprom, ratînd semnarea unui contract mai bun, consideră analistul Dionis Cenușă.

Potrivit lui, „de vină” nu ar fi prețurile de pe piața europeană, dar problema e în contractul semnat. „E bine că este gaz, dar nu este loc pentru idealizarea contractului”, spune el.

„Este de înțeles că Președintele Sandu promovează mecanismul de compensații sociale (inclusiv pe FB). Președinția sprijină guvernul, la fel cum o va face și Parlamentul. Or, Maia Sandu își pune la bătaie propria popularitate pentru a-și acoperi partidul și guvernarea.

Totuși, Președintele dă vina strict pe prețurile de pe piața europeană. În realitate, problema este în contractul semnat de Ministru Spînu cu Gazprom și care include în formula de preț costul gazului pe bursă.

Sînt curios cîți din cei care au pus “like” la postarea Președintelui de fapt trăiesc în Moldova și vor beneficia de compensațiile guvernării.


E bine că este gaz, dar nu este loc pentru idealizarea contractului. Iar autoritățile sînt obligate să compenseze populația și deficiențele procesului de negociere a unui contract mai bun”, a scrie Cenușă pe rețelele de socializare.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?