Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Centrul capitalei, invadat de cordurile protestatarilor

19 sep. 2022,, 15:14   Politică
3268 0

În timp ce opoziția condusă de fugarul Ilan Șor strigă sus și tare că va protesta pînă cînd va detrona guvernarea, centrul orașului a fost invadat de corturile și saltelele aduse pentru protestatari.

Oamenii, deși au venit la protest în număr mare, totuși cu greu au putut răspunde jurnaliștilor care este scopul aflării lor acolo și ce își doresc să obțină. Mai mult decît atît, protestatarii adunați de liderul Partidului Șor, care a fost condamnat în cazul dosarului ”Furtul miliardului” și care se ascunde de mai bine de trei ani în Israel, au manifestat pe alocuri nedorința de a vorbi cu jurnaliștii, iar unii din ei chiar au venit și cu amenințări.

”Du-te de aici!”, au ripostat unii la vederea camerelor video.

Totodată, mai mulți tineri au adus în centrul Capitalei o boxă și fiind vizibil chercheliți au dansat și au cîntat de parcă ar fi venit la petrecere dar nu la protest.

Imagini cu petrecăreții de la protest au apărut pe rețelele sociale și au trezit indignarea internauților.


În timp ce unii au venit la protest ca la nuntă, alții și-au luat treaba în serios și au mărturisit că au fost aduși organizat la protest și le-au fost promise recompense pentru prezența în centrul capitalei.

Cu o reacție la protestele din centrul capitalei au venit și reprezentanții guvernării.

„E semn bun că hoții organizează protest. E semn bun pentru că ei, hoții, știu că noi vom merge pînă la capăt și țara va scăpa de ei. Au furat Moldova ani la rînd și acum le fuge pămîntul de sub picioare. Unii, au fugit ca fricoșii din țară. Oameni buni, e ultima lor încercare de a reveni la putere. Noi, vom rămîne uniți și vom curăța țara de trădători, hoți și mincinoși. Vom trece peste aceste vremuri grele și vom construi țara pe care o dorim”, a scris Andrei Spînu.

De menționat că corturile din fața parlamentului au dat peste cap și programul evenimentelor planificate în scuarul legislativului în perioada 19-21 septembrie/ Evenimentele dedicate Săptămînii parlamentare au fost amînate.



4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?