X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cele 458 de mii lire sterline confiscate de la Luca Filat vor fi restituite R.Moldova

12 mai. 2021,, 14:54   Politică
3613 5

Instanțele de la Londra au dispus reîntoarcerea Republicii Moldova a sumei confiscate de 458 de mii de lire streline de la cetățeanul Luca Filat.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Maia Sandu în urma întrevederii cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, aflată în vizită oficială la Chișinău, informează Noi.md.

Președintele a anunțat că această sumă de bani, echivalentul a 11,5 mlioane de lei, vor ajunge să fie folosiți în beneficul persoanelor cu dizabilități severe din țara noastră. Potrivit ei, din cauza reducerilor bugetare operate în anul 2020, mii de persoane cu dizabilități severe s-au pomenit într-o situație foarte dificilă, din acest considerent banii obținuți vor fi direcționați pentru consolidarea serviciului de asistență personală.

Totodată, președintele a anunțat că demersurile cu privire la returnarea banilor scoși ilegal din R.Moldova vor continua.

„După demersurile noastre făcute pe parcusul anului 2020, intanțele londoneze au dispus reîntoarcerea în Moldova a sumei confiscate de 458 demii de lire sterline de la cetățeanul Luca Filat. Vom continua demersul de recuprare și returnare a banilor scoși ilegal din Moldova în Regatul Unit și în alte țări”, a subliniat Sandu.


La rîndul său, ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană a declarat că Guvernul britanic sprijină eforturile Chișinăului în lupta cu corupția și delapidarea banilor publici.

"Am avut discuții foarte pozitive cu dna Sandu. Guvernul britanic susține ambițiile autorităților pentru implementarea reformelor, pentru a sprijini lupta cu corupția și a urmări finanțele ilicite. De aceea, noi am fost de acord să întoarcem suma confiscată de la cetățeanul Luca Filat, sumă care a fost percepută ca venituri ilicite de instanțele de la Londra", a declarat Wendy Morton.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?