Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cel mai grav pentru ţară scenariu de creare a coaliţiei parlamentare – opinie de expert

26 feb. 2019,, 16:40   Politică
4743 5

O coaliție minoritară monstruoasă ar putea fi creată în Parlamentul Republicii Moldova și acesta va fi cel mai grav scenariu pentru țară din toate care pot fi.

Această opinie a fost exprimată de politologul Ernest Vardanean, în cadrul unei emisiuni de la TV8, notează Noi.md.

Potrivit lui, Curtea Constituțională a Moldovei ar putea recunoaște rezultatele alegerilor parlamentare, fără a le recunoaște într-o treime din circumscripțiile electorale uninominale. Astfel, Parlamentul ar putea deveni funcţional cu doar 84 de mandate.

„Dacă vor fi confirmate 84 de mandate, Parlamentul este considerat legitim. În consecință, majoritatea parlamentară va număra 43 de voturi. În același timp, Partidul Democrat, împreună cu Partidul Şor și deputaţii independenţi dispune de 40 de mandate. Adică, situaţia este pe punctul de a se produce. Nu se exclude o astfel de variantă de creare a unei coaliții minoritare. Acesta este cel mai simplu scenariu pentru Partidul Democrat, dar, în același timp, cel mai periculos scenariu pentru țară. Ei ar putea merge pe calea cea mai simplă: sînt recunoscute două treimi din mandatele din circumscripțiile uninominale. În Parlament sînt 84 de deputați, el este funcțional. Apoi, Partidul Democrat și sateliții săi au 40 de voturi, se mai alătură aici altcineva de la alte partide, și obţinem o coaliție minoritară formată. Acesta este cel mai grav scenariu care poate fi ", a subliniat Ernest Vardanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?