X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

CEC se va consulta cu migranții moldoveni

7 iul. 2020,, 14:45   Politică
3762 0

Cetățenii moldoveni aflați în străinătate pot veni cu propuneri unde să fie deschise secțiile de votare la alegerile prezidențiale din acest an.

CEC vine cu un apel către asociațiile diasporale moldovenești să înainteze propuneri în acest sens până la 14 iulie curent. Demersul urmează să fie expediat către info@cec.md și va include denumirea țării, denumirea localității/localităților, numărul estimativ de alegători care domiciliază în fiecare localitate și numărul de secții de votare necesar pentru fiecare localitate, scre scrie point.md cu referire la unimedia.info.

Alegătorii se pot înregistra pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului și au dreptul, cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md sau pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Legislația electorală prevede că, în cazul alegerilor prezidențiale, sunt organizate secții de votare pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova. Totodată, cu acordul autorităților competente ale țărilor respective, pot fi organizate secții de votare suplimentare și în alte locații.


Înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării, în vederea constituirii secţiilor de votare suplimentare, precum și de a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?