Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

CEC s-a adresat la poliție în legătură cu transportarea organizată la vot a cetățenilor din Transnistria

24 feb. 2019,, 13:30   Politică
5527 0

CEC a venit cu unele precizări privind anumite situaţii apărute în desfășurarea procesului electoral de astăzi.

Astfel, privind cazurile de transportare la secțiile de votare a cetățenilor cu drept de vot din localitățile din stînga Nistrului, reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale au precizat că legislația națională nu prevede interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare.

"Aceste cazuri urmează să fie documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte", au menţionat reprezentanţii CEC.

Totodată, CEC a subliniat că în cazurile cînd alte persoane autorizate observă desfășurarea procesului electoral în cadrul secțiilor de votare şi încearcă să influențeze decizia alegătorilor despre participarea la scrutin, se atenţionează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării.

"Aceștia eliberează alegătorilor toate tipurile de buletine de vot, atît pentru alegerile parlamentare, cît și pentru referendumul republican consultativ, fapt pentru care alegătorii vor semna în listele electorale. Decizia de a vota în cadrul referendumului și a alegerilor parlamentare aparține alegătorului", a potrivit reprezentanţilor CEC.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?