X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CEC prezintă Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale

3 iun. 2022,, 09:27   Politică
2458 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) prezintă Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Documentul vizează aspecte ale finanțării partidelor politice în anul 2021, cu accent pe subvențiile de la bugetul de stat alocate partidelor politice pe parcursul anului 2021, procesul de prezentare, recepționare, publicare și verificare a rapoartelor de gestiune financiară semestriale și anuale, precum și inițierea procesului contravențional la prezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor pentru perioada de referință.

La fel, Raportul relevă procesul de finanțare a campaniilor electorale organizate pe parcursul anului 2021: alegerile parlamentare din 11 iulie și alegerile locale noi din 21 noiembrie.

Un capitol aparte este dedicat activității aferentă finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale: instruirea trezorierilor, dezvoltarea și perfecționarea SSI ”Control Financiar”, modificarea și ajustarea cadrului normativ, colaborarea cu autoritățile publice în contextul finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, precum și dosarele contravenționale examinate de către instanța de judecată în anul 2021.

Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale a fost prezentat Parlamentului Republicii Moldova.


Detalii puteți vedea accesînd linkul sau pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, rubrica „Despre CEC”, subdiviziunea „Rapoarte CEC”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?