X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC: Pînă la această oră au fost înregistrate 52 de încălcări

3 noi. 2019,, 18:19   Politică
2552 0

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a prezentat informații cu privire la situația atestată în secțiile de votare pînă la ora 18.00.

Potrivit lui Cimil, aproximativ 50 de încălcări au fost raportate de observatori pînă la această oră, iar în toate cazurile a fost sesizată poliția.

„Am fost informat de către organele de drept că au fost înregistrate 52 de încălcări sau incidente. Dintre acestea, 14 cazuri de agitație electorală în preajma secțiilor de votare, șase despre afișajul electoral în locurile neautorzate, zece cazuri de transportare a alegătorilor, șapte situații de bănuială de corupere a alegătorilor, trei cazuri de împiedicare a exercitării dreptului la vot, 12 alte încălcări, care pot influența procesul electoral: injurie, huliganism, calomnie, fotografierea buletinului de vot. Toate cazurile se examinează de Inspectoratul General al Poliției”, a menționat Cimil.

Alegătorii pot să-și exercite dreptul la vor pînă la ora 21.00. Totodată, biroul electoral al secției de votare poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rînd la secţia de votare respectivă să-şi realizeze drepturile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?