X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

CEC nu se grăbește să ceară suspendarea lui Șor

6 apr. 2018,, 11:10   Politică
4772 2

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au refuzat să examineze în această săptămînă proiectul privind suspendarea din funcție a primarului municipiului Orhei, Ilan Șor, notează Noi.md.

Reprezentantul CEC Sergiu Gurduza a declarat că, potrivit normelor legale, CEC este obligat să se autosesizeze și să solicite instanțelor de judecată competente să se pronunțe asupra suspendării din funcție a lui Șor. Propunerea de a examina subiectul la ședința Comisiei nu a întrunit însă numărul necesar de voturi. Gurduza și-a acuzat colegii de faptul că aplică standarde duble în situații similare.

„În cazul unui primar exercițiul suspendării a fost făcut așa cum rezultă din spiritul normelor legale, în cazul altui primar care deja e condamnat, nemaivorbind că a fost deferit justiției, suspendarea nu intervine. CEC să se autosesizeze și să ceară instanței să se pronunțe asupra suspendării”, a declarat Sergiu Gurduza.

Cauza penală de învinuire a controversatului om de afaceri Ilan Șor se află la ora actuală pe rol la Curtea de Apel. El a fost condamnat la șapte ani şi şase luni de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani. Instanța a dispus atunci eliberarea lui Șor din arest, cu menținerea sub control judiciar pînă la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivînd că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?