Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC nu a găsit încălcări în lista de donații a Partidului Democrat

9 aug. 2018,, 10:50   Politică
2210 5

Maia Sandu a anunțat despre faptul că, după patru luni, a primit răspuns de la Comisia Electorală Centrală la sesizarea privind presupuse semnături false în drepturi unor donații către Partidul Democrat.

CEC-ul nu a depistat încălcări. "PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi. În aprilie am cerut Comisiei Electorale Centrale să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care nu le-au făcut în realitate", a scris lidera PAS pe Facebook.

În răspunsul expediat de CEC se arată că PDM și-a depus raportul financiar pentru anul 2017 la Comisie în strictă corespundere cu prevederile legale, acesta fiind public. În opinia PDM, toate donațiile și cotizațiile se încaseză în corespundere cu prevederile statutare, personal de la depunători, cu eliberarea dispozițiilor de încasare, declarației privind donația în numerar și celei privind acceptarea mijloacelor financiare.

PDM susține că este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că în adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plîngere sau obiecție în privința unor presupuse donații sau cotizații fictive, mai scrie CEC în răspunsul la sesizarea Maiei Sandu.

În urma verificării raportului privind gestiunea financiară pentru anul 2017, s-a constatat că la indicatorul „Cotizații de membru de partid” este aratată suma de 14065.499 lei. Registrul cotizațiilor de membru de partid pentru anul 2017 conține datele despre încasarea a 24.879 cotizații, din numărul total de 49.608 membri.


Registrul cotizațiilor este completat în corespundere cu formularul aprobat de Comisie - Anexa nr. I la Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice, se mai arată în răspunsul CEC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?