X 
Cutremure stiri: 508

CEC confirmă - toți moldovenii din diaspora vor putea să voteze

25 iun. 2021,, 17:21   Politică
763 0

Comisia Electorală Centrală dă asigurări că moldovenii aflaţi în diaspora vor putea vota în ziua alegerilor şi că cele 150 de secţii vor fi amenajate la timp. Potrivit preşedintelui CEC, Dorin Cimil, există deja avizul Ministerului de Externe în acest sens. Deocamdată, nu este clar de unde vor fi luaţi banii pentru a acoperi cheltuielile suplimentare, asta în condiţiile în care, pînă acum, Guvernul a alocat doar o parte din banii necesari.

"Aceste 150 de secţii au fost avizate pozitiv de Ministerul de Externe, asta înseamnă că există garanţie că ele vor funcţiona, în privinţa banilor deja se va expune Guvernul.", a comunicat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Cimil a mai declarat că, în prezent, instituția pe care o conduce nu dispune nici măcar de banii pe care i-a solicitat iniţial Guvernului pentru desfăşurarea scrutinului din 11 iulie. Este vorba despre 125 de milioane de lei. Pînă acum, Executivul a alocat doar 70 de milioane. Deocamdată, nu este clar de cîţi bani suplimentari va fi nevoie acum, în contextul în care CEC a decis să mărească numărul de secţii de votare în diaspora.

Într-o solicitare oficială, reprezentanţii Guvernului menţionează că, în prezent, Ministerul Finanţelor elaborează proiectul cu privire la alocarea banilor pentru alegeri. Hotărîrea ar urma să fie prezentată la următoarea şedinţă de Guvern.

Joi, reprezentanţii Partidului AUR din Moldova au depus o contestare la Curtea de Apel Chişinău privind numărul secţiilor de vot din diaspora. Aceştia sînt nemulţumiţi că CEC nu a ţinut cont de decizia anterioară Curţii Supreme de Justiţie prin care instituţia a fost obligată să deschidă 190 de secţii de vot peste hotare, şi nu 150, cît s-a decis ultima dată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав