Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

CEC comentează cazul celor 15 alegători înregistrați la același domiciliu

23 mai. 2018,, 10:30   Politică
3435 1

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, în ziua alegerilor locale noi, la o secție de votare din orașul Codru, municipiul Chișinău, a fost constatată prezența în lista electorală a unui număr de 15 persoane cu reședința în același cămin de pe str. Costiujeni.

Cazul a fost fixat inclusiv de observatorii din partea Asociației „Promo-LEX”. În baza datelor din Registrul de stat al populației, s-a constatat că 5 persoane (inclusiv proprietarul) din cele 15 de pe lista electorală sînt membrii unei familii. Prima înregistrare pe această adresă a fost făcută în anul 1992, iar restul înregistrărilor - în următorii ani, cu acordul proprietarului.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Servicii Publice, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, în mun. Chișinău și-au înregistrat reședința 387 de persoane, față de 442 de persoane înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017.

Comisia Electorală Centrală reiterează că cetățenii au posibilitatea să își verifice înainte de ziua alegerilor datele privind domiciliul/reședința la filialele Agenției Servicii Publice și în listele electorale, pentru a rezolva eventualele erori. Totodată, CEC va avea o implicare activă în analiza și soluționarea sesizărilor cu privire la existența unor presupuse încălcări/fraude în procesul electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?