Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

CEC a trimis un răspuns lui Codreanu

13 oct. 2019,, 09:46   Politică
4684 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) califică acuzațiile aduse de Ruslan Codreanu drept nefondate și cu „subtext politic”, după ce acesta a declarat că instituția ar fi politizată și imparțială față de candidații înregistrați în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.

„Instanța de judecată este unica instituție abilitată să stabilească, dacă au fost sau nu depistate careva încălcări în activitatea organelor electorale privind înregistrarea sau neînregistrarea unei persoane în calitate de candidat la alegeri. La moment nu există nicio hotărîre definitivă a instanței de judecată, care să constate careva abateri în acest sens”, se spune într-un comunicat de presă emis de CEC.

Instituția a făcut și precizări vizavi de listele cu semnături prezentate de Ruslan Codreanu, pentru a clarifica situația cu neînregistrarea candidatului la alegeri.

„După verificarea, în baza aplicației SIAS Alegeri, a 3011 semnături din totalul de 10 454 prezentate, a declarat nevalabile 1099. Așa cum nu a fost atins plafonul de 10 000 de semnături valabile, necesare pentru înregistrare, grupul de lucru din cadrul organului electoral, a încetat verificarea celorlalte liste de subscripție rămase.

Lista de subscripție urmează să conțină doar semnături ale susținătorilor care domiciliază într-o singură localitate, astfel 797 de semnături au fost invalidate în baza criteriului „Regiunea de domiciliu incorectă”. Eroarea constă în faptul că susținătorul, avînd înregistrare la domiciliu într-o localitate, a semnat în lista de subscripție pentru altă localitate. Deși ambele localități sînt parte componentă a municipiului Chișinău, totuși membrii grupului de inițiativă urmau să completeze listele de subscripție separat, pentru fiecare localitate”, a explicat Comisia Electorală Centrală.


Amintim că Ruslan Codreanu a fost exclus din cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului. Acesta a declarat astăzi că se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și a acuzat CEC-ul și CSJ-ul că au luat decizii politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?