X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

CEC a respins înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Alexandr Kalinin

8 sep. 2020,, 09:29   Politică
2225 6

Comisia Electorală Centrală a respins și cererea repetată de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Alexandr Kalinin. Pentru înregistrarea acestuia au votat doar doi membri CEC, cinci s-au abținut, iar unul a fost împotrivă.

Cererea a fost respinsă după ce membrii CEC au pus la îndoială faptul că Alexandr Kalinin cunoaște limba de stat, întrucît acesta se exprima doar în limba rusă. Membrii CEC l-au rugat pe Alexandr Kalinin să mai scrie o cerere de înregistrare în cursa electorală, în limba moldovenească, în prezența lor. Kalinin a refuzat, scrie realitatea.md.

Alexandr Kalinin a declarat că el a prezentat mai multe acte din școală și universitate, care confirmă că el cunoaște limba moldovenească. Chiar și așa, acesta a refuzat să o vorbească. El a refuzat și serviciile unui traducător, prestat la solicitarea unui membru CEC.

Motivul invocat de CEC pentru a refuza prima dată înregistrarea grupului de inițiativă al lui Alexandr Kalinin ține de faptul că acesta a inițiat constituirea mai devreme de cele 60 de zile pînă la scrutin, prevăzute de legislație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?