X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

CEC a inițiat procedura de validare a patru mandate de deputat

15 ian. 2019,, 18:48   Politică
2776 1

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat procedura de validare a patru mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae, a declarat că prin demersul Președintelui Parlamentului RM, din 10 ianuarie 2019, CEC a fost informată despre faptul că deputații: Raisa Apolschi, Valentina Buliga, Artur Reșetnicov și Corneliu Mihalache au depus cereri de demisii pe motivul numirii în noi funcții. Dat fiind faptul că, cererile de demisie anexate au fost depuse în afara sesiunii Parlamentului RM, Speakerul precizează că Parlamentul este în imposibilitate de a emite hotărîri ca să ia act de vacanța a funcțiilor de deputat.

Avînd în vedere situația creată, CEC a luat act de vacanța mandatelor de deputat din Parlamentul RM și a propus Curții Constituționale (CC) de a valida mandatele de deputat în Parlamentul RM candidaților supleanți și anume doi din fracțiunea PDM: actuala Președintă a Consiliului raional Rezina, Eleonora Graur și ex-deputatul Gheorghe Braşovschi. În aceeași ordine de idei, avînd în vedere că Artur Reșetnicov și Corneliu Mihalache au ajuns în Parlament pe liste PCRM, în locul lor urmează să vină agronomul Ivan Filimon, asistent de deputat, și Ghenadie Morcov, ex-deputat, medic.

Totodată, CEC s-a adresat CC pentru ca să se pronunțe cu privire la competența CEC privind finalizarea atribuțiilor aferente inițierii procedurilor de validare de deputat, de examinare a candidaților supleanți, dar și înaintare către CC, în cazul lipsei hotărîrii Parlamentului, prin care se ia act de cererile de demisie a deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?