X 
Cutremure stiri: 506

CEC a înheiat un memorandum cu Autoritatea pentru partide politice europene

27 sep. 11:15   Politică
5 ore in urma 1179 0

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, Angelica Caraman și directorul Autorității pentru partide politice europene și fundațiile politice europene, Pascal Schonard, au semnat, la Bruxelles, un memorandum de înțelegere.

Semnatarii s-au angajat să realizeze schimburi de experiență și de bune practici privind supravegherea și transparentizarea finanțării partidelor politice și asigurarea integrității campaniilor electorale, să coopereze în situații specifice, inclusiv privind presupusele ingerințe în procesele democratice din partea țărilor nedemocratice sau alți actori răuvoitori, sub rezerva dispozițiilor aplicabile din cadrele legale ale părților, în special privind protecția datelor cu caracter personal.

Potrivit memorandumului, părțile vor depune eforturi pentru a face schimb de bune practici și de informații, iar Autoritatea va oferi Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova oportunitatea pentru participare, în calitate de observator, la reuniunile relevante ale punctelor de contact naționale pe care le găzduiește sau le organizează.

Președinta CEC, Angelica Caraman și vicepreședintele CEC, Pavel Postica, au mulțumit reprezentanților Autorității pentru interesul manifestat față de procesele electorale din Republica Moldova și intenția de a oferi suport pentru consolidarea capacităților CEC în domeniul supravegherii și finanțării partidelor politice și a campaniei electorale.

Autoritatea pentru partide politice europene și fundațiile politice europene a fost înființată în scopul înregistrării, controlului și aplicării de sancțiuni asupra partidelor politice europene și a fundațiilor politice europene în temeiul Regulamentului (UE, Euratom) nr. 1141/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 octombrie 2014 privind statutul și finanțarea partidelor politice europene și a fundațiilor politice europene.

2
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав