X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

CEC a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție privind finanțarea Partidului Șor

16 sep. 2022,, 16:15   Politică
3574 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragălin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „Șor” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai curent.

Potrivit scrisorii, comisia ar fi identificat o factură fiscală, unde se menționează că „Capatina-Print” SRL este beneficiarul unor matrice sau plăci de imprimare, în număr de 36 de bucăți, cu o valoare de 6 036 lei, produse de SC „Brava Print” SRL, notează diez.md.

Acestea au fost utilizate pentru confecționarea materialelor promoționale pentru Partidul „Șor”, fără identificarea comanditarului, dar care confirmă implicarea directă a partidului politic în desfășurarea campaniei „O viață nouă”.

„Reieșind din faptul că ultimele nu țin de campania pentru alegerile locale noi, circumstanțele date urmează a fi examinate separat în cadrul procedurii de control a finanțării partidului politic respectiv. Din aceste considerente, Comisia a considerat oportun expedierea materialelor în adresa Procuraturii Anticorupție, în vederea elucidării circumstanțelor”, scrie în solicitarea CEC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?