Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

CEC a cere investigarea încălcărilor ]n procesul de registrare al partidului "Democrația Acasă"

29 iun. 2021,, 15:30   Politică
2592 0

Comisia Electorală Centrală solicită investigarea de către Poliție a acțiunilor de falsificare a actelor admise de președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Solicitarea CEC vine ca urmare a sesizării organului electoral de către un grup de membri ai formațiunii care și-au acuzat liderul de falsificarea și mimarea a actelor, dar și de declarații false.

Într-un răspuns expediat de către CEC în adresa reprezentanților Partidului „Democrația Acasă” se menționează că organul electoral nu are atribuții de a interveni în activitatea curentă a partidelor politice, fapt pentru care demersul cu privire la ilegalitățile comise de Costiuc a fost expediat spre examinare Inspectoratului General al Poliției.

Mai mult, Comisia atrage atenția asupra faptului că legislația electorală prevede criterii și motive clare de excludere a unui partid din cursa electorală, iar din cele invocate de membrii Partidului „Democrația Acasă” „nu se atestă temei” pentru aplicarea unei astfel de sancțiuni.

Amintim că mai mulți membri ai Partidului „Democrația Acasă” au solicitat Comisiei Electorale Centrale scoaterea formațiunii din cursa electorală. Aceștia au acuzat liderul formațiunii, Vasile Costiuc, de falsificarea și mimarea a actelor, de declarații false „care aduc prejudiciu moral și material statului R.Moldova și membrilor partidului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?