COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6769

CEC a averizat doi concurenți electorali

18 iul. 15:16   Politică
2321 1

După examinarea de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a rapoartelor financiare a concurenților electorali care au participat la scrutinul din 11 iulie, două formațiuni au primit avertizări. Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR (AUR) a fost avertizat pentru reflectarea incorectă a donațiilor.

Totodată, urmare a examinării rapoartelor Partidul Politic „Democrația Acasă” a fost avertizat pentru neînlăturarea neconformităților în raportul privind finanțarea campaniei electorale, la situația din 9 iulie 2021.

În același context, CEC va transmite către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență a donațiilor.

Anterior, partidul Politic „Noi” și Blocul electoral „RENATO USATÎI” au fost avertizate asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral” în numerar de către persoanele fizice și juridice și a mijloacelor financiare proprii.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽