COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

CEC a aprobat rezultatele alegerilor parlamentare

19 iul. 13:13   Politică
1541 3

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi rezultatele finale ale alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Astfel, CEC-ul a examinat și a adoptat procesul verbal totalizator, unde sînt reflectate rezultatele scrutinului. Timp de 24 de ore, CEC urmează să prezinte Curții Constituționale (CCM) toate actele și materialele, în baza cărora se va analiza corectitudinea și legalitatea petrecerii scrutinului. Ulterior, CCM, în termen de cinci zile de la recepționarea actelor, urmează să se expună.

Menționăm că, Parlamentul nou-ales trebuie să se întrunească în ședința de constituire, la convocarea președintei Maia Sandu, în cel mult 30 de zile de la alegeri. Legislativul se va considera legal constituit, din data primei ședințe, care va fi prezidată de cel mai în vîrstă deputat.

În cadrul primei întruniri, preşedintele şedinţei va oferi cuvînt preşedintelui CCM pentru prezentarea raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

Pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova au avut loc alegeri anticipate în Parlamentul țării. Conform rezultatelor preliminare, trei formațiuni politice trec pragul electoral și intră în noul Parlament al Republicii Moldova: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și Partidul “Șor” (PPȘ). PAS obține majoritate parlamentară cu 52,8% din voturi – cel mai mare scor înregistrat de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽