Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

CEC a acreditat observatori din partea Germaniei la alegerile locale din Moldova

12 noi. 2021,, 16:22   Politică
2842 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat observatorii din partea Ambasadei Republicii Federale Germania în R. Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale noi din 21 noiembrie curent.

„Ambasada Republicii Federale Germania a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers privind acreditarea persoanei în calitate de observator național și a două persoane în calitate de observator internațional pentru monitorizarea alegerilor locale noi. Se propune: de a acredita în calitate de observator național pe domnul Denis Ulteanu, cetățean al R. Moldova din partea Ambasadei Republicii Federale Germania în vederea monitorizării alegerilor locale noi; de a acredita în calitate de observatori internaționali două persoane din partea Ambasadei”, a declarat Sergiu Gurduza, membru al CEC, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

În total, pe 21 noiembrie 2021, CEC urmează să organizeze alegeri locale noi în 15 localități: satul Palanca și satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă; satul Bălceana, raionul Hîncești; satul Hlinaia și orașul Cupcini, raionul Edineț; comuna Ucrainca și satul Opaciraionul Căușeni; comuna Hîrtop, raionul Cimișlia; comuna Ișcălău, comuna Pîrlița și satul Călinești, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni, municipiul Bălți și comuna Cneazevca din raionul Leova.

Pe 31 octombrie curent, CEC anunța că la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent, pentru cele 15 mandate de primar, au fost înregistrați în cursa electorală 52 de candidați (41- desemnați de partide politice și 11 – independenți).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?