TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cebotari, nehotărît: Va rămîne în Parlament sau la Primărie

Cebotari, nehotărît: Va rămîne în Parlament sau la Primărie

Membrul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Cebotari rămîne singurul deputat din CMC. Democratul spune că încă nu a luat o decizie dacă va renunța la mandatul de deputat în favoarea funcției de consilier municipal.

Întrebat dacă a luat o hotărîre în privința funcției pe care o va exercita în continuare, fie în calitate de deputat, fie în calitate de consilier municipal, Cebotari a răspuns:

„Am să iau o decizie mai aproape de expirarea termenului legal, pentru a înțelege mai bine unde pot fi util și pentru a finaliza consultațiile cu echipa și oamenii care m-au susținut”. Declarația a fost făcută pentru agora.md.


Menționăm că pentru funcția de consilier în CMC au fost votați patru parlamentari. Mai exact, vorbim despre Denis Ulanov, membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Octavian Țîcu, deputat neafiliat și Ion Ceban, deputat al PSRM.

Ulterior, Ion Ceban a renunțat la mandatul de consilier, fiind ales primar al capitalei. Mai mult, Ceban a renunțat la mandatul de deputat și membru al partidului.

În aceeași zi, prin decizia CEC-ului, și Octavian Țîcu renunță la funcția de consilier municipal, iar la 22 noiembrie, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Denis Ulanov decide să rămînă în Parlament.

În acest context, Vladimir Cebotari rămîne singurul membru CMC care nu a luat încă o decizie în privința funcției de membru CMC. Cebotari a fost prezent la ultima ședință a Consiliului Municipal. Legea prevede un termen de 30 de zile în care noul ales să poată decide dacă alege funcția de deputat sau consilier municipal.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load