X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cebotari, despre sarcinile noilor miniștri

19 sep. 2018,, 07:30   Politică
2606 1

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a anunțat care vor fi principalele sarcini ale noilor miniștri înaintați în domeniile sănătății și agriculturii.

Potrivit lui, unul dintre scopuri este ca oamenii să fie auziți, iar ritmurile de dezvoltare a domeniilor să aibă un tempo mai rapid, transmite IPN.

„Noi ne dorim ca în aceste ministere, care sînt foarte aproape de cetățeni, anumite lucruri să meargă altfel. Oamenii să fie auziți, atitudinea medicilor să fie mai bună, eforturi mai mari în găsirea soluțiilor pentru sporirea plăților pentru profesori și medici. Acestea sînt unele dintre responsabilitățile noi ale Silviei Radu, viitor ministru al sănătății, muncii și protecției sociale. Ne dorim ca anumite sisteme informaționale de medicină primară sau spitalicească să fie puse în funcțiune și să aducă acele economii și beneficii în sensul deservirii mai calitative a cetățenilor”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

În ceea ce ține de agricultură, vicepreședintele PDM susține că unul dintre scopuri este ca abordările în domeniu să capete un tempo mult mai rapid pentru a aduce modernizările necesare, pentru ca să se poată construi infrastructura calității necesare astfel încît produsele agricole moldovenești să ajungă pe rafturile Uniunii Europene. Vladimir Cebotari spune că miniștrii precedenți și-au îndeplinit misiunile mandatului lor, iar acum sînt alte misiuni trasate care sînt transmise altor persoane.

Juristul Pavel Midrigan consideră că schimbările în Guvern ar fi fost oportun să fie anunțate de către premierul Pavel Filip, dar nu de către liderul Partidului Democrat. Potrivit lui, există diferență între noțiunile de partid și putere, chiar dacă puterea actualmente în Republica Moldova este reprezentată, în mare măsură, de PDM. De asemenea, juristul susține că acești miniștri sînt plătiți din bugetul de stat, nu de către partid și trebuie să fie în slujba societății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?