Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cebotari comenteză o eventuală coaliție PDM-PSRM

1 iun. 2019,, 11:01   Politică
5958 5

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari spune că formațiunea pe care o reprezintă nu vrea alegeri parlamentare anticipate pentru că aceasta este și dorința oamenilor.

Potrivit lui, ar fi o greșeală ca Republica Moldova să fie aruncată în anticipate. De aceea, PDM a înaintat propunerea socialiștilor de a forma o coaliție de guvernare. Politicianul spune că PDM este flexibil în aceste negocieri și că democrații nu se țin de fotolii. Declarația a fost făcută le emisiunea „Fabrika” de la postul Publika TV, transmite IPN.

„Pentru ca în țară să continue acele proiecte bune începute, pentru ca să apară noi proiecte, pentru ca oamenii să capete încredere în instituțiile statului și într-un viitor mai bun acasă, pentru ca să creadă că pot avea salarii și pensii mai bune, alegerile anticipate nu trebuie să se producă pentru că anticipatele înseamnă o altă incertitudine pe o altă perioadă de timp. Aceasta înseamnă că mai puțini bani vin în economie, mai puține competențe și pîrghii avem să stimulăm ca să se dezvolte lucrurile spre bine în țara noastră”, a afirmat politicianul.

„Totodată, PDM este pregătit de anticipate”. Vladimir Cebotari spune că în cazul în care va avea loc un scrutin electoral anul curent, Partidul Democrat va avea rezultate mult mai bune decît a obținut în februarie. „Suntem gata să găsim numitor comun și puncte care ne fac să construim împreună viitorul acestei țări, cu cei care doresc să o construim și nu doresc să mergem iar într-o perioadă de incertitudini sau instabilități”, spune politicianul.

Despre propunerea făcută de către PDM Partidului Socialiștilor, Vladimir Cebotari spune că formațiunea pe care o reprezintă își dorește stabilitate, dar nu cu orice preț. „Sunt anumite reguli și anumite linii roșii despre care noi astăzi nu putem să vorbim. Ele de aceea și sînt linii roșii pentru că trebuie să rămînă în negocieri și noi trebuie să fim cît mai departe de acestea. Dar sînt unele linii roșii pe care nu le vom trece. Noi sîntem flexibili și nu ne ținem de fotolii”, a declarat vicepreședintele PDM.


Despre vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova în cazul unei coaliții cu Partidul Socialiștilor, Vladimir Cebotari spune că este optimist că socialiștii înțeleg că țara nu poate fi întoarsă din cursul de dezvoltare europeană. Totodată, politicianul spune că PDM vrea să aibă relații și schimburi economice bune cu Federația Rusă. „Dacă o astfel de coaliție ar face ca acest dialog să fie mai bun, de ce nu?! Înseamnă că toată țara va avea de cîștigat. Noi am spus că modelul european este cel mai bun pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Așa și este și eu cred că și socialiștii sînt de acord cu acest lucru”, a spus el.

Despre vizitele la Chișinău ale celor trei oficiali străini din Uniunea Europeană, Federația Rusă și Statelor Unite ale Americii Vladimir Cebotari spune că se exagerează că aceștia vor putea intermedia formarea unei coaliții. Potrivit lui, acești oficiali străini vin în vizite de lucru și se vor întîlni, cum este și normal, cu reprezentanții forțelor politice din țară.

Partidul Democrat a lansat vineri, 31 mai, o invitație către Partidul Socialiștilor pentru o discuție, astfel încît să vadă dacă poate fi găsită o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor. Socialiștii urmează să vină cu un răspuns la invitația primită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?