Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ceban promite elaborarea „Hărții investiționale a Chișinăului”

31 mai. 2018,, 07:30   Politică
6164 2

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, susține că, pînă în luna februarie 2019, urmează a fi elaborată și prezentată publicului „Harta investițională a Chișinăului”.

În programul său electoral, candidatul PSRM menționează că va fi prezentată și o listă completă pentru parteneriatele public-private pentru întreg municipiul, inclusiv pentru suburbii, transmite IPN.

Ion Ceban spune că, atunci cînd va ajunge primar, împreună cu echipa vor încerca să deschidă o nouă subzonă în Zona economică liberă „Expo-Business-Chișinău”, care și-a dovedit eficacitatea (peste 40 de rezidenți, investiții de peste 70 de milioane de dolari, peste 2 mii de angajați). O altă promisiune este sprijinirea creării noilor parcuri industriale, inclusiv prin asistență în reconstrucția infrastructurii, a zonelor industriale, instruirea lucrătorilor.

Candidatul socialist promite un mecanism de subvenționare a ratelor dobînzilor la împrumuturi pentru finanțarea proiectelor prioritare. În programul său electoral se regăsește și propunerea de a crea o Agenție de dezvoltare a Chișinăului, în condițiile în care, potrivit candidatului, în capitală, unde este concentrată aproape o treime din populația țării, nu există un organ profesional specializat în dezvoltarea complexă a municipiului. De competența Agenției va ține elaborarea detaliată a planului strategic pentru dezvoltarea municipalității, dezvoltarea proiectelor de investiții și monitorizarea acestora, căutarea de investitori în Moldova și peste hotare.

Ion Ceban spune că vor fi continuate consultările, inițiate de Partidul Socialiștilor acum doi ani, cu fiecare primar din cadrul localităților care formează municipiul. Împreună urmează a fi determinate cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea fiecărei suburbii. Printre prioritățile incluse în program se numără și elaborarea unui program municipal pentru a sprijini tinerii specialiști și oamenii de afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?