Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ceban, despre Codreanu: Fraier care-și bate joc de eroismul celor care au luptat în blocada Leningradului

4 feb. 2020,, 14:46   Politică
3277 7

Primarul general de Chișinău, Ion Ceban, a comentat știrea despre intenția de a deschide la Chișinău un Muzeu al asediului Leningradului, care a provocat diferite reacții în rîndul societății moldovenești.

În primul rînd, el a condamnat modul de prezentare a acestei știri în unele mass-media locale, precum și comentariul în acest sens al fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, informează Noi.md cu referire la actualitati.md.

”Cînd vorbim astăzi despre luptători în asediu, vorbim despre cel mai mare cimitir din lume, despre mormîntul frățesc, unde sînt îngropați circa 500 de mii de oameni. Și nu poți vorbi cu sarcasmul despre acest subiect. Iar acest fraier, care astăzi trebuie să răspundă inclusiv penal, pentru "repararea" străzii Ion Creangă, unde s-au cheltuit 26 de milioane de lei, pentru autobuze și multe altele, nu trebuie să-și permită să se expună în acest mod despre toți acești oameni, să-și bată joc de fapta lor eroică. În blocada Leningradului au murit și mulți moldoveni. Eu nu pot și nu voi încuraja în niciun caz o astfel de poziție civică”, a subliniat Ceban.

Edilul a explicat că crearea la Chișinău a unui Muzeu a blocadei Leningradului este o inițiativă locală a unui grup de cetățeni care au participat, de asemenea, la evenimentele din Sankt Petersburg.

”L-am rugat pe guvernatorul Sankt Petersburgului să ofere ajutor acestui grup de inițiativă, ca să realizeze ceea ce și-au pus în plan. Primăria, ca atare, nu participă la acest lucru, dar contribuie. Eu susțin această inițiativă”, a spus primarul general al Chișinăului.


Amintim că planurile de deschidere la Chișinău a unei Filiale a Muzeului de apărare și blocadă a Leningradului au devenit cunoscute după vizita primarului general al Chișinăului și Delegației de locuitori ai orașului asediat din Moldova la muzeul memorial de Stat al Apărării și blocadei Leningradului din Sankt Petersburg. Ruslan Codreanu a criticat această inițiativă, declarînd că actualul primar general al capitalei "se ocupă de corectarea greșelilor istorice a doi tirani".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?