Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ceban comentează decizia Curții de Apel

22 iun. 2018,, 11:30   Politică
3733 2

Contracandidatul lui Andrei Năstase la alegerile locale, Ion Ceban, dezaprobă decizia Curții de Apel Chișinău de a menține decizia primei instanțe privind invalidarea alegerilor, notează Noi.md.

Potrivit socialistului, ceea ce se întîmplă este dovada faptului că Republica Moldova regresează la capitolul stat de drept.

„De ce trebuie un om sau un judecător să decidă în numele a 250 de mii de oameni, pentru ca, pînă la urmă, mă vizează și pe mine. Or, interpretarea pe care am văzut-o eu numai interpretare nu poate fi numită. Trebuie să vedem ce se întîmplă în continuare la Curtea Supremă, dar asta e dovada faptului că Republica Moldova a lunecat mult de tot în ceea ce ține de normele de drept, democrație”, a punctat Ceban.

Totodată, politicianul afirmă că nu există un precedent de acest fel în lume, cînd rezultatele alegerilor sînt anulate din cauza unui live pe Facebook.

„Noi am denunțat două aspecte: agitația electorală în ziua alegerilor și implicarea politicienilor străini în campania electorală, noi nu am cerut invalidarea alegerilor. Am cerut contestarea acelor fapte care s-au întîmplat. Este o justiție controlată, iar asta poate fi numai dintr-un singur centru de comandă”, a conchis Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?